Menu Luk

Om Maskinrummet Skagen

En historiefortælling på ældre skibsmotorer

Besøg Maskinrummet og kom tæt på maskinerne

OM MASKINRUMMET: Oplev MARITIM- & motorhistorie - teknologisk udvikling gennem 1880 - 1990

Om Maskinrummet Skagen 

Maskinrummet blev stiftet i 2020 af Henning Kjeldsen, og åbnede dørene op til samlingen i 2021.

På Maskinrummet formidles og bevares maritim- og motorhistorie, så der kan skabes interesse(r) for nye samt ældre generationer.

Maskinrummet består af over 500 motorer der alle har været anvendt til forskellige formål i søfart, landbrug og industri. Der er samlet flere end 180 forskellige motorfabrikker fra forskellige lokaliteter i verden. Samlingen indgår primært motorfabrikker fra Danmark. Dog kan motorfabrikker fra Skandinavien og udlandet også opleves ved Maskinrummet.

Man vil derudover også kunne opleve en kæmpe samling af veteran køretøjer, over 1500 maritime- og landbrugs effekter, over 50 model- og 300 flaskeskibe.

På Maskinrummet er der 7 ansatte + frivillige til at tage god hånd om de besøgende og samlingen. De ansatte og frivillige har alle forskellige faglige baggrunde. Der er fiskere, skibsmontører, smede, mekaniker, motor-entusiaster og altmuligmænd, som supplerer hinanden med faglighed og godt humør, samt passer godt på hinanden.

Maskinrummet takker for den frivillige hjælp + de donationer i form af; motorer, materielle sager, kunst og litteratur

Følg os på Facebook:

“Maskinrummet Skagen/Fra Sømusen til Kathrine Sulbæk”

Oplev en motor- og søfartshistorisk verden helt tæt på:

Maskinrummet ønsker at de besøgende trives og kan få en god oplevelse ud af deres besøg. Det ønskes også, at man kan blive oplyst på en del af den historiske-, teknologiske- og såvel den socialeudvikling i gennem tiden.  Derfor vil der blive opstartet motorer og være noget informativt i form af skiltning med data + forklaring fra personalet (spørg endelig ved spørgsmål).

Samlingen omfatter industri-, stationære- landbrug- og maritime-motorer hvor drivkraften enten kan komme fra petroleum, benzin eller diesel. Udover disse motorer, så vil man også kunne opleve veteran biler, knallerter, maritime-instrumenter/apparater/udstyr, gamle magasiner og manualer på motorer, samt værktøj, model- og flaskeskibe, kedler og beholdere.

En samling med stor fremdrift og højt tempo:

I starten af januar 2022 begyndte Maskinrummet at opbygge Jegindø-elværket i det gamle værksted. Jegindø-elværket var bestående af 4 motorer; 2 BUKH fra 1930, 1 B&W og 1 Frichs fra ca. 1950.

Jegindø-elværket og 2 andre afdelinger (Skipper Jensens Mindestue, flaske- og modelskibe samlingen) stod klart til påsketræffet der blev afholdt d. 14/4 2022.

Op mod slutningen af året 2022, da lancerede Maskinrummets direktør fremtidsplanerne for Maskinrummet (nyt byggeri – forsiden) og kunne samtidig udvide sortimentet med motorcykler og traktorer fra en tysk samler; Günter Werner.

I Marts-April måned 2023 blev der en udvidelse af Maskinrummet; en kæmpe motorcykel-samling på 118 motorcykler og 2 veteranbiler fra Hedebo Camping i Sæby kom til Maskinrummet. Denne samling kan opleves i en helt ny hal, hvor der også er veteranbiler, motorcykler, knallerter, motorer og traktorer.

 

kontakt, motorsamling

FIND OS PÅ HAVNEN I SKAGEN