Menu Luk

Hedebo Classic MC

Oplev Hedebo Classic MC (Bendts samling fra Hedebo Camping i Sæby) på Maskinrummet

* 118 Motorcykler

* 2 Veteranbiler

Samlingen er i en anden bygning – bag Maskinrummet

Samlingen er sammenlagt andre motorcykler, og med over 80 knallerter og fra andre private samlere.
Man oplever også en del af Gunter Werner-samlingen.
Derudover kan Maskinrummets veteranbiler også opleves i denne bygning.

Om Hedebo Classic MC

Hedebo Classic MC kunne opleves ved Hedebo Camping i Sæby. Her kunne man opleve Bendts enorme samling af motorcykler og veteranbiler fra stort set hele verdenen.
Bendt og hans barndomsven Erik havde en stor passion for motorer og motorcykler. Drømmen var at rejse til Amerika og bosætte sig.

Den Amerikanske Drøm

I 1950’erne møder Bendt livredderen Inger, og de blev hurtigt enige om, at de skulle være kærester – trods afstand, så fræser Bendt jævnligt afsted fra Sæby til Skive på sin Royal Enfield Bullet for at være sammen med Inger.

Trods kærlighedslivet, så var drømmen for Bendt fortsat at rejse til Amerika. Dette blev realiseret i midten af 1950’erne, da Bendt modtog sit visum og kunne sejle til USA. Ingers ønske var at bosætte sig med Bendt i Chicago, og allerede efter 2 ½ år efter Bendts rejse, da kunne Inger flyve til USA og blive genforenet med Bendt. I USA arbejdede de blandt andet for Bendts onkler på gartnerier, hvor Bendt på et tidspunkt også indrulleres i det amerikanske militær – ved Fort Knox i Kentucky blev de gift.

I byen Wisconsin, hvor barndomsvennen Erik havde giftet og bosat sig, der drev Inger og Bendt et gartneri, som de solgte til et stort amerikansk firma i 1965. Efter dette sejlede familien med deres 2 årige søn, Eric, efter 11 år i USA, tilbage til Nordjylland i Danmark.

Hedebo Strand Camping & Hedebo Classic MC

Tilbage i Danmark etablerede Inger og Bendt sig i et lille byhus i Sæby og havde igennem 1960-70’erne forskellige jobs for at tjene til dagen og vejen. I 1968 købte familien Hedebo Strand Camping, der på det tidspunkt havde eksisteret i 10 år.
– Sammen driver og udvikler familien campingpladsen.

For Bendt var passionen motorcykler – han byggede derfor op igennem hele sit liv motorcykelmuseet, Hedebo Classic MC. Sammen med barndomsvennen Erik, da brugte de mange år på at køre rundt sammen i USA for at lede efter motorcykler. Man tog til stumpemarkeder, motorcykeltræf for at handle og hygge sig. I mange år har traditionen ved Hedebo Strand Camping været, at der afholdes motorcykeltræf den tredje tirsdag i juli-måned:
https://www.hedebocamping.dk/aktiviteter/saesonkalender/2024/motorcykeltraef-2024/

Gennem sit store netværk fra livet i USA og motorcykelklubber, da hjælper Bendts mange venner ham med at finde, samle, passe og pleje de mange motorcykler. Når en “ny” motorcykel kom til samlingen, da ville Bendt og vennerne skille den ad og delene friskes op.

Renovering af Renault Alpine A106

Opdateres…
https://www.maskinrummet-skagen.dk/vare/renault-alpine-a106-hedebo-mc/

Kilde fra Hedebo Strand Camping – tilsendte (private) pdf’er

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hedebo Classic MC”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *